12 Mart 2014 Çarşamba

İZMİR’İN MALLARI RANTSEVERLERE SUNULMAYA DEVAM EDİLİYOR !

#direnAĞAÇLIYOL YEŞİL İZMİR DAYANIŞMASI'NDAN KAMUOYUNA
 
ÖZELLEŞTİRME İDARESİ İZMİR’İN MALLARINI RANTSEVERLERE SUNMAYA DEVAM EDİYOR !!
ÖZLLEŞTİRME YÜKSEK KURULU’NUN DÜNKÜ RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN KARARINA GÖRE ÇINARLI’DAKİ KARAYOLLARI ARAZİSİNİN DE  “RESMİ HİZMET ALANI” OLAN İMAR DURUMU 9 KATA İZİNLİ 3.5 EMSAL “MERKEZİ İŞ ALANI” NA DÖNÜŞTÜRÜLEREK RANTA ELVERİŞLİ HALE GETİRİLDİ. ARDIN DA İHALEYE ÇIKARILIP AĞAÇLI YOLDAKİ KARAYOLLARI ARAZİLERİ GİBİ BİR RANTSEVERE SATILACAK!!


#YEŞİL İZMİR DAYANIŞMASI'nın daha önce açıkladığı gibi Özelleştirme İdaresi Karayolları’nın  Ağaçlı Yol’daki  arazilerinden başka Çınarlı’daki arazisini de satma kararı almış ve bu karar   21  Temmuz 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştı.
(bakınız:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/07/20130721-5.htm)

Satışın olanaklı olabilmesi için Ağaçlı Yol’da olduğu gibi söz konusu arazinin öncelikle  imar durumunu değiştirmek gerekiyordu.   Bu günkü (11.03.2014) resmi gazetede yayınlanan karara göre Özelleştirme İdaresi  bu adımı da attı ve Çınarlı’daki eskiden motorlu araç fenni muayene istasyonu olarak kullanılan 8 dönümlük Karayolları arazisinin “resmi hizmet alanı” olarak kayıtlı olan imar durumunu 9 kat'a izinli 3.5 emsal “merkezi iş alanı” na dönüştürerek cazip bir rant aracı haline getirdi.
(bakınız:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/03/20140311-12.htm)

Karayolları’nın gerek Ağaçlı Yol gerekse Çınarlı’daki bu arazilerinin özelleştirilebilmesi için Ulaştırma Bakanlığı’nın izin vermesi söz konudur. Bu izin Bakanlığa bağlı olan Karayolları Genel Müdürlüğü ile  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arasında  imzalanan bir  protokole dayanarak verilmektedir. Yani söz konusu özelleştirme kararları Ulaştırma Bakanı'nın onayı olmadan alınamaz.

* İZMİR’DEKİ KARAYOLLARI 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE AİT AĞAÇLI YOL, ANKARA CADDESİ VE ÇINARLI’DAKİ ARAZİLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE AİT KARARLAR NE ZAMAN ALINDI?

-2012 VE 2013 DE

* ULAŞTIRMA BAKANI OLUR VERMEDEN BU ARAZİLER ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR Mİ?

-HAYIR

- 2012 VE 2013 ‘DE ULAŞTIRMA BAKANI KİMDİ?

- ŞU ANDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYIN BİNALİ YILDIRIM
ŞİMDİ SAYIN BİNALİ YILDIRIM'A SORUYORUZ;

1) Ağaçlı Yol’daki Karayollarının kullanımında bulunan 65 yılda yetişmiş ağaçlarla dolu   yeşil alanın satışa çıkarılmasına nasıl kıyıp da onay verdiniz? Şimdi İzmir Büyükşehir Beledeiye başkan adayısınız ve o yeşil alan yürütmeyi durdurma kararı yok sayılarak bu gün yarın satılmak üzere. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yargı kararına uyarak haleyi iptal etme çağrısında bulunmayı düşünüyor musunuz?

2) İmar durumu “resmi hizmet alanı” iken Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından 9 kat'a izinli 3.5 emsal “merkezi iş alanı” na dönüştürülerek satışa çıkarma hazırlığı yapılan Çınarlı’daki Karayolları arazisinin imar değişikliğinden vazgeçilip “kamu hizmet alanı” olarak değerlendirilmesine yönelik bir girişiminiz olacakmı?

Bu sorularımıza hayır diyorsanız, o zaman şu soruyu sormak durumundayız

3)Belediye Başkanı olursanız İzmir’deki  başka hangi kamu arazilerini  ranta açıp satışa çıkaracaksınız?

Son bir soru da Gaziemir’de radyoaktif ışın yaymaya devam eden Nükleer çöplüğe ilişkin olacak…

4) Önceki yıl Gaziemirde’ki nükler çöplük ortaya çıktığında “bu konuyu kamuoyu önde tartışmayın Expo adaylımıza zarar veriyorsunuz” demiştiniz. Bu sözünüzden sonra kimse oradaki ülkeye sokulması yasak  radyoaktif maddenin ülkeye nasıl girdiğini araştırmaya kalkmadığı gibi bir milletvekilinin bu konuda verdiği soru önergesindeki “Türkiye ‘ye girişi yasak olan, özellikle nükleer reaktör atıklarındaş, yani yanmış nükleer yakıt elemanlarında bulunan  radyoaktif Europium 152 maddesi Türkiye’ye nasıl ve nereden gelmiştir? ‘Europium 152 maddesi kalıntıları fabrika arazisinde bulunan atıklara nasıl bulaşmıştır? Bu atıklar ile ilgili gerek Cumhuriyet Savcılıklarına gerekse Milli İstihbarat Teşkilatına olayın araştırılması için gerekli başvurular yapılmış mıdır? Yapılmamışsa nedeni nedir?” sorusuna Çevre Bakanı yanıt vermedi. Bu sorunun aydınlatılması için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?

Kamoyuna duyurulur. Saygılarımızla

Prof. Dr. Kayhan KANTARLI

#direnAĞAÇLIYOL YEŞİL İZMİR DAYANIŞMASI adına

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder