12 Eylül 2014 Cuma

CHP 'DE ALDANMAK / ALDATILMAK


ŞU İŞE BAKIN;


PARTİ İÇİ DEMOKRASİ SÖZÜ VEREN KILIÇDAROĞU'NA DESTEK OLMAK İÇİN TÖRENLE ÜYE YAPSINLAR(*),  PARTİYİ İLKELERİNDEN UZAKLAŞTIRIP SAĞCILAŞTIRAN KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRİNCE DE KAPI ÖNÜNE KOYMAYA KALKSINLAR (**)... 




 
(*) İzmir'de 19 öğretim üyesi CHP'ye katıldı

Haziran 2010 
http://www.radikal.com.tr/politika/izmirde_19_ogretim_uyesi_chpye_katildi-1004010

 

 (**) Genel Başkan Ekeştirilemezse (http://kayhankantarli.blogspot.com.tr/2014/09/genel-baskan-elestirilemezse.html);  CHP'den ihraç gerekçesi yapılmak istenen sosyal medya (facebook ve e-posta) mesajları (http://kayhankantarli.blogspot.com.tr/2014/09/chpden-ihrac-gerekcesi-yapilmak-istenen.html 

İzmir'de 19 öğretim üyesi CHP'ye katıldı
http://www.radikal.com.tr/politika/izmirde_19_ogretim_uyesi_chpye_katildi-1004010
 

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilmesiyle başlayan hareketlilik, hız kesmiyor. İzmir'de 10'u doktor 19 öğretim üyesi, CHP'ye üye oldu. Bilim insanları aktif politikaya katılım gerekçelerini, ‘İşsizliği ve yoksulluğu yok sayan, inanç özgürlüğünü sömürerek yaşam bulabilen yolsuzluk ve baskı düzenine son vermek’ olarak açıkladı.

İzmir'de biri Dokuz Eylül Üniversitesi'nden, 18'i ise Ege Üniversitesi'nden 19 öğretim üyesi CHP'ye katıldı. İl Başkanlığı'nda düzenlenen törene CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ile bilim insanları katıldı. Öğretim üyelerinin 10'unun doktor, diğerlerinin mühendislik ve fen fakültelerinde yer alması ve 16'sının Profesör olması dikkat çekti. Prof. Dr. Kayhan Kantarlı yaptığı konuşmada, aktif siyasete katılım gerekçelerini şöyle açıkladı:
“Bizler ülkenin karşı karşı bulunduğu iç ve dış tehlikelerin farkında olarak yaptığımız değerlendirmede CHP'nin, doğal ve ekonomik varlıklarımızı talan eden, işsizliği yoksuluğu yok sayan, inanç özgürlüğünü sömürerek yaşam bulabilen yolsuzluk ve baskı düzenine son verip, üke yönetiminde ve siyasette demokratik katılımcılığı, temiz toplumu, dokunulmazlık zırhından çıkarılmış bir hesap verilebilirliği, bağımsız yargıyı, üniversite öncesinde fırsat eşitliğine ve yönlendirmeye dayalı çağdaş eğitimi idari ve mali yönden tam özerk üniversiteyi, yaşam boyu öğrenmeyi, aşiret ve ağalık düzenine son verecek toprak ve tarım reformunu, Doğu ve Güneydoğu'da devlet öncülüğündeki sanayileşmeyi, ulusal çıkarları, bağımızlığı ve ülke bütünlüğünü gözeten barışçıl dış politikayı ve nihayet insan haklarına düşünce ve inanç özgürlüğüne dayalı sosyal hukuk devletini, kısacası sosyal demokrasinin bilim ve akla dayalı tüm ilkelerini halkla bütünleşerek, iktidara taşıma kararlılığına destek vermek için CHP üyesi olmaya karar verdik.”
CHP PM Üyesi Yüksel, partinin ilçe örgütlerinde 300'lü, 500'lü katılımlara alıştıklarını, cuma günü Balçova'da bin kişinin partiye geleceğini belirterek, “Burada çok nitelikli bir katılım sağlandı. Öğretim görevlilerine minnettarız, onlarla birlikte proje üretecek olmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

CHP'YE KATILAN ÖĞRETİM ÜYELERİ
Prof. Dr. Emin Taşkıran, Prof. Dr. Gürbüz Çelebi, Prof. Dr. Sol Çelebi, Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek, Prof. Dr. Necla Nişli, Prof. Dr. Ramazan İnci, Prof. Dr. Şakire Pöğün, Yüksek Mimar Ersin Pöğün, Prof. Dr. Mehmet Yıldız, Prof. Dr. Buket Erer Del Castello, Prof. Dr. Cafer İbanoğu, Prof. Dr. Nafiz Delen, Prof. Dr. Recep Yanık, Prof. Dr. İsmet Özel, Prof. Dr. Fatma Kutay, Yüksek Ziraat Mühendisi Alev Kutay, Doç. Dr. Dilek Taşkıran, Prof. Dr. Ferhan Girgin Sağın. (dha)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder